Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pannenkoeken, glutenvrij

Pannenkoeken, glutenvrij

  • 10 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht, lunch, ontbijt
  • 115 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram volkoren rijstmeel
  • 2 eieren
  • 400 ml halfvolle melk
  • vloeibare margarine

Bereiding

  1. Meng het boekweitmeel en het rijstmeel in een kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
  3. Voeg de helft van de melk toe en klop dit tot een glad beslag.
  4. Verdun dit met de rest van de melk.
  5. Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
  6. Verhit een koekenpan goed en laat er een beetje margarine in bruin worden.
  7. Schep een soeplepel beslag in de koekenpan en laat dit uitlopen tot de bodem is bedekt.
  8. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en bak de andere kant lichtbruin.
  9. Bak pannenkoeken tot het beslag op is.

Allergie-informatie

Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 115 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 4 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.