Materialen
Grillpan
Staafmixer of keukenmachine
Bereiding
- Maak de ui en de paprika’s schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
-
Verhit de helft van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3-4 minuten.
-
Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak.
-
Was de courgette en schaaf met een (kaas)schaaf schuin in plakken. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze mooie lichtbruine strepen hebben. Keer ze halverwege.
-
Snijd de vis in blokjes en bestrooi met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en lichtbruin.
-
Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
-
Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn
van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik
Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in deze heerlijke Spaanse uiensoep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.