Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Paprikapasta met vis

Paprikapasta met vis

Gecombineerd met ui, tomaat en courgette een smakelijk gerecht.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 695 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 1-2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 200 gram tomatenblokjes (blik)
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 1 courgette
  • 200 gram pangasiusfilet
  • peper

Materialen

Grillpan Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Maak de ui en de paprika’s schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3-4 minuten.
  3. Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak.
  5. Was de courgette en schaaf met een (kaas)schaaf schuin in plakken. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze mooie lichtbruine strepen hebben. Keer ze halverwege.
  6. Snijd de vis in blokjes en bestrooi met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en lichtbruin.
  7. Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
  8. Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.

Extra informatie

 

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app .

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in deze heerlijke Spaanse uiensoep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 695 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 86 gram
Waarvan suikers 19 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 37 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.