Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met Italiaanse balletjes

Pasta met Italiaanse balletjes

Deze Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus maak je lekker zelf.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 630 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • ½ struik bleekselderij
  • 200 gram volkoren fusilli of penne

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukken en week het in een lepel water.
  2. Maak de tartaar aan met het brood, een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
  3. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  5. Voeg de tomatenblokjes, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  6. Meng de gehaktballetjes door de saus en laat ze in 10 minuten gaar worden.
  7. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 8 minuten gaar.
  8. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus. Verwijder het laurierblad.
  10. Serveer de saus en de bleekselderij bij de fusilli.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of verwerk het in een minestrone.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Bleekselderij'. Dit product is deze maand (november) niet de meest duurzame oplossing.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 630 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 88 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 35 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept