Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met noten en olijven

Pasta met noten en olijven

Lekker met een simpele sperziebonensalade.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 690 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • 200 gram vollkoren pasta zoals spaghetti
  • 1 bosui
  • 2 (vlees)tomaten
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram paranoten
  • peper
  • oregano

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar.
  2. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Fruit de knoflook zacht in de helft van de olijfolie.
  4. Roer er wat azijn door en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat de sperziebonen afkoelen.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze klein.
  8. Snijd de olijven klein.
  9. Hak de paranoten grof.
  10. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de bosui zacht.
  11. Voeg de stukjes tomaat en de olijven toe en warm dit goed door.
  12. Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Meng de noten erdoor.
  13. Breng op smaak met peper en wat oregano en serveer de sperziebonensalade erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 690 kcal
Vet 31 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 74 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 20 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.