Bereiding
- Was de komkommer en schaaf in dunne plakken.
-
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd klein.
-
Maak de komkommer op smaak met wat kleingesneden sjalot en wat limoensap en zet even apart.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en was je handen.
- Bak de rest van de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
-
Bak de kip met de geraspte gember, kurkuma, kruidnagels en kaneelstok goudgeel.
-
Schep de yoghurt erdoor. Voeg de rijst toe en roer dit goed door.
-
Voeg het water en stukje bouillontablet toe en breng aan de kook.
-
Verkruimel de peper erover. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
- Was de limoen en snijd in parten.
-
Neem de kruidnagels en het kaneelstokje uit de rijst en leg de parten limoen erop. De pilav hoort een beetje vochtig te zijn, voeg eventueel nog wat water toe.
-
Serveer de komkommersalade erbij.
Variaties
Vervang de kip door vegetarische kipstukjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Gember:
Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp fijn. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries. Proef deze verrassende combinatie eens met andijvie.