Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pittige bonenburgers met frisse komkommersalade

Pittige bonenburgers met frisse komkommersalade

Een vegetarische burger heb je zo gemaakt.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 560 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 ei
  • 15 gram walnoten
  • chilipoeder
  • 300 gram komkommer
  • 20 gram (blad)sla
  • 5 gram verse bieslook
  • azijn
  • 4 volkoren bolletjes

Materialen

Keukenmachine/staafmixer, grillpan

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd klein.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  3. Fruit de ui en bleekselderij in de olie zacht.
  4. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken.
  5. Pureer de groente met de kidneybonen, boterham, tomatenpuree en het ei in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
  6. Hak de walnoten fijn en schep door het bonenmengsel.
  7. Breng op smaak met wat chilipoeder. Vorm er 2 burgers per persoon van en laat deze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  8. Was de komkommer, sla en bieslook. Snijd de bieslook fijn. 
  9. Schaaf de komkommer in dunne plakjes en maak er met azijn en de bieslook een salade van.
  10. Snijd de bolletjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan lichtbruin.
  11. Bak de burgers in een grillpan in 8 minuten lichtbruin.
  12. Beleg elk bolletje met wat sla en 1 burger. Serveer de komkommersalade erbij.

Extra informatie

 

Variaties

Voeg bij een te zacht burgerbeslag een extra boterham of wat volkorenmeel toe en laat de burgers eventueel langer opstijven in de koelkast.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van de bleekselderij afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast of 12 maanden in de diepvries. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak deze bleekselderijsalade met sinaasappel.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 560 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 19 gram
Eiwit 30 gram
Zout
1,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept