Bereiding
- Snijd de tempé in blokjes en doe in een kom.
- Pel de knoflook en snijd klein.
-
Maak de peper schoon. Snijd de helft van de peper heel fijn.
- Roer de peper, knoflook en het citroensap door de tempé. Laat 20 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de groente schoon. Snijd de ui klein en de paksoi in repen.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de tempé lichtbruin.
-
Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee.
-
Doe de paksoi erbij en roerbak 5 minuten mee. Breng op smaak met de sojasaus.
- Snijd de rest van de peper in dunne ringen.
-
Fruit de rest van de ui en de peper in de rest van de olie.
-
Bak de taugé kort mee. Meng dit door de rijst.
- Serveer de paksoi met tempé bij de rijst.
Variaties
Vervang eventueel tempé door tofu.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries. Tempé is ook lekker in deze eigentijdse hutspot.