Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn.
-
Maak de broccoli schoon en snijd in stukjes.
-
Was de koriander. Snijd de helft heel fijn en de rest grof.
- Maak de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
-
Rooster het brood krokant en maal het tot kruim.
-
Klop het ei los.
- Laat de tofu goed uitlekken en verkruimel het daarna in een kom.
-
Voeg de sjalot, ras el hanout, wat broodkruim, wat geraspte sinaasappelschil en de helft van het losgeklopt ei toe. Meng het goed en vorm er per persoon een burger van.
-
Klop de rest van het ei met wat water en wentel de tofuburgers erdoor. Haal ze daarna door de rest van het broodkruim.
-
Doe de couscous in een kom en meng er wat geraspte sinaasappelschil en ras el hanout door.
-
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Bak de tofuburgers in de hete margarine in 6 minuten heet en lichtbruin.
-
Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar.
-
Meng de yoghurt met de fijngesneden koriander en breng op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap.
-
Meng de rest van de koriander door de couscous.
-
Serveer de tofuburgers met de koriandersaus bij de couscous en broccoli.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Roerbak de tofu met paksoi. Vries eventueel in, het is dan nog 3 maanden houdbaar.