Materialen
Staafmixer of keukenmachine, bakplaat
Bereiding
- Meng het volkorenmeel met de bloem en meng de gedroogde gist erdoor.
-
Verwarm het water tot lauwwarm.
-
Meng het lauwe water en de olie door het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
-
Warm de oven voor op 230 °C.
-
Maak de ui, prei en de knoflook schoon.
-
Snijd de ui, prei en knoflook. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes.
-
Pureer de ui, prei, knoflook, peper en tomaten met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
-
Maak de saus op smaak met oregano.
-
Bestrijk een bakplaat dun met wat olie.
-
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
-
Rol het deeg heel dun uit en bekleed hiermee het bakblik. Bestrijk het deeg met de groentesaus en verdeel er de tonijn, kappertjes en wat tijm over.
-
Bak de pizza onderin de oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
Variaties
Lekker met een tomatensalade.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.