Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Schil de pompoen, verwijder de strengen en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Kook de pompoen in water met de helft van de dille in 10 minuten gaar.
-
Bestrooi de tartaar met peper en bak ze in de helft van de margarine lichtbruin.
- Pel de ui en snijd klein. Fruit de ui met wat peper zacht in de rest van de margarine.
-
Roer de zuivelspread met een 1/3 van de melk tot een saus en warm dit even door.
- Breng de saus op smaak met peper en de rest van de dille.
-
Giet de gare pompoen af en meng de saus erdoor.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Serveer de aardappelpuree en de tartaar bij de pompoen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Bewaar de zuivelspread in het gesloten kuipje nog ongeveer 1 week in de koelkast. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Maak er een lekkere boterham mee, bijv. met een kruidenspread.