Materialen
Staafmixer/keukenmachine, 4 glazen
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
-
Kook de pompoen in weinig water in 5-10 minuten gaar en giet af.
- Pureer de pompoen met de helft van de dadels en de helft
van de zuivelspread in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
- Breng de pompoenpuree op smaak met de helft van de kaneel
en laat afkoelen.
- Roer de rest van de zuivelspread en kaneel met de
vanillekwark glad.
-
Houd voor elke portie een pecannoot achter. Snijd de
rest van de dadels in stukjes. Hak dit samen met de overige pecannoten klein in
een staafmixer of keukenmachine.
- Vul elk glas met een laagje van de pecannoten-dadelmengsel,
pompoenpuree en het kwarkmengsel.
- Garneer met extra kaneel en de pecannoot.
Variaties
In plaats van kaneel kun je ook koek- en speculaaskruiden gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.