Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pompoenlasagne en spinazie-ricottavulling

Pompoenlasagne en spinazie-ricottavulling

Laat je verrassen door de verschillende lagen en smaken.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 660 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 10 gram verse basilicum
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2 theelepels oregano
  • peper
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 250 gram (fles)pompoen
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram spinazie
  • 6 volkoren lasagnevellen
  • 30 gram mozzarella
  • 30 gram jonge kaas 30+ (geraspt)

Materialen

Ovenschaal (2 liter)

Bereiding

  1. Pel de ui en knoflook. Snijd fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote pan.
  3. Bak de ui en knoflook in 5 minuten zacht.
  4. Was de basilicum en snijd fijn.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het gaar.
  6. Voeg de basilicum, oregano en peper toe.
  7. Giet de tomatenblokjes erbij en laat het 10-15 minuten zacht meekoken. Roer af en toe door.
  8. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik. Kook in weinig water de pompoenplakken in 2-3 minuten zacht.
  9. Verwarm de oven voor op 180°C.
  10. Verwarm de rest van de olie in een andere pan. Bak de spinazie tot het geslonken is.
  11. Meng de ricotta met de spinazie samen in een kom.
  12. Verdeel een dun laagje van het gehaktmengsel op de bodem van een ovenschaal.
  13. Bedek met een laag lasagnevellen.
  14. Besmeer de vellen met het ricotta-spinaziemengsel.
  15. Leg de pompoenplakken erop en herhaal de stappen weer vanaf het gehaktmengsel.
  16. Eindig met het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas en mozzarella.
  17. Bak de lasagne in de oven in 30 minuten tot het goudbruin is.
  18. Garneer eventueel met extra basilicum. Laat de lasagne even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Variaties

Je kunt het gehakt door vegetarisch of plantaardig gehakt vervangen.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Heb je pompoen over? Bewaar het stuk afgedekt in de koelkast. Je kunt ook deze heerlijke pompoen met dillesaus maken. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 660 kcal
Vet 31 gram
Waarvan verzadigd vet 13 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 38 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept