Bereiding
- Pel de ui en knoflook. Snijd fijn.
-
Verhit de helft van de olie in een grote pan.
-
Bak de ui en knoflook in 5 minuten zacht.
- Was de basilicum en snijd fijn.
-
Voeg het gehakt toe en bak het gaar.
- Voeg de basilicum, oregano en peper toe.
-
Giet de
tomatenblokjes erbij en laat het 10-15 minuten zacht meekoken. Roer af en toe door.
-
Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik. Kook in weinig water de pompoenplakken in 2-3 minuten zacht.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verwarm de rest van de olie in een andere pan. Bak de spinazie tot het geslonken is.
- Meng de ricotta met
de spinazie samen in een kom.
- Verdeel een dun laagje van het gehaktmengsel op de bodem van een ovenschaal.
-
Bedek met een laag lasagnevellen.
-
Besmeer de vellen met het ricotta-spinaziemengsel.
-
Leg de pompoenplakken erop en herhaal de stappen weer vanaf het gehaktmengsel.
-
Eindig met het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas en mozzarella.
-
Bak de lasagne in de oven in 30
minuten tot het goudbruin is.
- Garneer eventueel met extra basilicum. Laat de lasagne even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Variaties
Je kunt het gehakt door vegetarisch of plantaardig gehakt vervangen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Heb je pompoen over? Bewaar het stuk afgedekt in de koelkast. Je kunt ook deze heerlijke pompoen met dillesaus maken.