Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de pompoen schoon en snijd in kleine stukjes.
- Was de salie en snijd fijn.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat even afkoelen en hak fijn.
- Kook de eieren in 8-10 minuten minuten hard.
- Verwarm het water en los het stuk bouillontablet erin op.
- Verwarm de olie en bak de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de gort toe en bak een minuut mee.
- Voeg de salie toe.
- Voeg zoveel bouillon toe aan de gort tot deze net onder staat.
- Kijk op de verpakking hoe lang jouw graansoort moet koken. Voeg de pompoenstukjes de laatste 10 minuten van de kooktijd toe. De pompoenblokjes mogen bovenop de gort liggen zodat ze gestoomd worden. Doe de deksel op de pan.
- Voeg bouillon toe wanneer dat nodig is.
- Haal de pan van de warmtebron. Meng de kaas er doorheen en laat smelten.
- Pel de eieren en snijd in parten.
- Schep de risotto op en garneer met de hazelnoten, eieren en breng op smaak met peper.
Ingrediënten over?
Salie:
Bewaar verse kruiden in een vochtig keukenpapier in de koelkast. Maak van de overige salie deze heerlijke tomatenquiche met noten.