Bereiding
- Was de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
-
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. Fruit de geraspte gember mee.
-
Voeg de pompoen, de blokjes aardappel, het water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel 20 minuten tot de pompoen gaar is.
-
Spoel de kidneybonen in een zeef af.
-
Maak de prei schoon en snijd het in ringen.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng weer aan de kook met de kidneybonen en de prei.
-
Was de koriander en snijd klein.
-
Maak de soep op smaak met peper en de koriander.
-
Verkruimel de geitenkaas over de soep en serveer er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in deze lekkere venkelsalade.