Bereiding
- Was de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering.
-
Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
-
Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook.
-
Voeg de pompoen toe met het water en het stuk bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in 15 minuten gaar.
-
Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de melk erdoor.
-
Spoel de witte bonen af.
-
Verwarm de soep met de witte bonen en voeg eventueel nog wat water toe.
-
Maak hem op smaak met wat yoghurt.
-
Roer de achtergehouden rauwe prei door de soep en lepel er nog wat yoghurt over.
-
Geef er brood bij.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Rooster stukken pompoen in een grillpan of oven of maak er deze lekkere linzenstoofpot mee.