Bereiding
- Verwarm een kookpan met een dikke bodem. Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
-
Giet het water erbij en kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
-
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
-
Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil.
-
Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het afkoelen.
-
Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Snijd de helften in smalle repen.
-
Was de bieslook en de munt en knip het klein.
-
Maak de komkommer op smaak met de bieslook en de helft van de munt en wat azijn.
- Snijd de dadels in de lengte in vieren.
-
Was de druiven en halveer ze.
-
Was de waterkers en laat de groente goed uitlekken.
-
Meng de waterkers, de blokjes sinaasappel, de druiven, de dadels en de rest van de munt door de quinoa. Voeg eventueel wat peper toe.
-
Meng er op het laatst de pistachenootjes door. Serveer de komkommersalade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk.