Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
-
Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken. Snijd wat kleiner.
- Was de wortel en rasp hem grof.
-
Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge pan en laat afkoelen op een bord.
- Was de limoen en rasp wat van de schil. Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, een eetlepel water en een derde van de olie.
-
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper en paprikapoeder.
-
Roerbak de kalkoen in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin.
- Meng de raapstelen met de geraspte wortel en de dressing. Strooi er de hazelnoten over.
- Serveer de kalkoen en de aardappelen bij de salade.
Variaties
In plaats van raapstelen kun je ook waterkers, spinazie, rucola of postelein gebruiken. Je kunt ook meerdere soorten mixen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Hazelnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.