Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
-
Fruit de ui en de knoflook in de helft van de olie zacht.
-
Bak de tomatenpuree en de helft van de ras el hanout kort mee.
-
Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn.
-
Schenk er het water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
-
Maak de rest van de groente schoon.
-
Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes.
-
Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukjes.
-
Bak de blokjes aubergine met de rest van de ras el hanout in de rest van de olie zacht.
-
Voeg de broccoli en de tomaten toe met een paar lepels water en stoof de groente net gaar.
-
Spoel de kikkererwten af.
-
Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast. Gebruik de rest van de broccoli in dit kapucijnergerecht.