Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen doormidden.
-
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine lichtdoobruin.
-
Fruit de ui en de knoflook mee.
-
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
-
Schenk het water met het stuk bouillontablet bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
-
Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog 10-15 minuten gaar.
-
Was het bosui en snijd in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
-
Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
-
De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Uien:
Uien nemen snel vocht op en kunnen gaan
ze rotten. Bewaar ze daarom buiten de koelkast op een droge, donkere plek.
Gebruik de rest van de bosuitjes in dit lekkere roerbakgerecht.