Bereiding
- Kook de rijst volgens de saanwijzingen op de verpakking.
-
Was de linzen en kook ze in 5-10 minuten gaar.
- Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
-
Fruit de ui met de kerrie en het komijnzaad in de olie.
-
Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
-
Maak de pompoencurry op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.
-
Hak de walnoten grof.
-
Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de rijst.
-
Serveer de pompoencurry bij de rijst met linzen.
Variaties
Voeg voor meer saus en een extra portie groente wat tomatenblokjes toe.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een soep, bijv. pompoensoep met gembercroutons.