Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
- Maak de bieten schoon en snijd in stukjes.
- Pel de knoflook en snijd fijn.
- Pureer de kikkererwten samen met de bieten, knoflook, komijnzaad, tahin en wat peper in een keukenmachine of met een staafmixer.
-
Voeg wat ijsblokjes toe zodat de kikkererwten makkelijk gepureerd kunnen worden. Pureer tot een gladde hummus.
-
Smeer je zelfgemaakte hummus op brood of dip er snackgroente in.
Extra informatie
In deze receptvideo laten we zien hoe je rode bieten hummus maakt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Rode bieten:
Bewaar gekookte rode bieten afgedekt nog 2 dagen in de koelkast. Maak er deze heerlijke salade met geitenkaas van.