Bereiding
- Maak het stuk rode kool schoon of gebruik voorgesneden rode kool. Schaaf de kool heel fijn.
-
Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
-
Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, de olie en wat peper.
-
Meng de dressing door de rode kool en laat dit 1 uur staan. Houd de partjes sinaasappel apart.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
-
Meng de stukjes sinaasappel door de rode koolsalade en geef de kip en de aardappelpuree erbij.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Rode kool:
Verpak een stuk rode kool in plasticfolie en bewaar het 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een kruidig koolgerecht van.
Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.