Bereiding
- Maak de rodekool schoon en snijd in dunne slierten.
-
Verwijder van de vijgen de steel en snijd in vieren.
-
Breng de rodekool met de vijgen en specerijen in een scheutje water aan de kook.
- Kook de kool in 25 minuten gaar en verwijder de kruidnagels en jeneverbessen.
- Breng de kool op smaak met azijn en de suiker.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Was je handen.
-
Bak de karbonades in de hete margarine aan beide zijden lichtbruin. Laat ze op laag vuur in 10 minuten gaar worden.
-
Neem het vlees uit de pan. Schenk het water in de pan en roer het aanbaksel op de bodem los. Laat de jus even aan de kook komen.
- Serveer de karbonades met de jus en de aardappelen bij de rodekool.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.