Bereiding
- Pel de ui en rasp hem boven een grote kom.
-
Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom met de ui.
-
Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
-
Verwarm 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan.
-
Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudgeel.
-
Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant goudgeel.
-
Maak de groene kool schoon en snijd de kool in repen. Kook de kool in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de rest van de margarine gaar en bruin.
-
Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden door de yoghurt.
-
Serveer de kruidendip, de kool en het vlees bij de rösti.
Allergie-informatie
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
De kruiden zijn ook lekker in deze gehaktballetjes.