Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Saag paneer met pittige chhonk

Saag paneer met pittige chhonk

Saag paneer is een curry, gemaakt met paneer (een kaassoort). Deze versie wordt gemaakt met groene groente zoals andijvie en snijbiet. De topping maakt dit gerecht helemaal af. Chhonk (ook wel tarka genoemd) is een warme specerijenolie die je heel makkelijk zelf maakt.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 605 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 50 gram linzen (uitlekgewicht, blik)
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram gember
  • 300 gram andijvie
  • 300 gram snijbiet
  • 80 gram paneer of tofu
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ theelepel kardemom
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 4 eetlepels kokosmelk light
  • 150 ml water
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad

Materialen

Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na een aantal minuten de rijst toe en kook samen gaar.
  2. Pel de ui en knoflook en verwijder de schil van de gember. Snijd alles klein.
  3. Was de andijvie en snijbiet en snijd eventueel iets kleiner. 
  4. Snijd de paneer in blokjes.
  5. Verwarm de helft van de olie en fruit daarin de ui met de knoflook, gember, kardemom en het korianderzaad. 
  6. Voeg de groente toe en bak al omscheppend totdat het is geslonken.
  7. Maal het groentemengsel fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
  8. Doe het terug in de pan, voeg de kokosmelk, paneerblokjes en het water toe en roer tot alles is verwarmd.
  9. Verwarm de rest van de olie in een kleine pan. Voeg de chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en het komijnzaad toe en zet de warmtebron uit als het gaat geuren. 
  10. Serveer de rijst-linzenmix met de saag paneer en druppel de specerijenolie erover.

Variaties

Breng de curry nog meer op smaak met limoensap en extra chilipoeder. Het is ook lekker om savooikool of spinazie te gebruiken in plaats van de andijvie of snijbiet.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar bewaarbakje. Je kunt er ook nog een andere curry mee maken: Tofu met paddenstoelencurry of Zoete aardappelcurry met boontjes

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 605 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram
Koolhydraten 59 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 29 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept