Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de pompoen schoon en snijd in smalle repen.
-
Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
- Was de winterwortel en snijd in plakjes.
-
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
-
Pel de knoflook.
-
Meng de groente met 2/3 van de olie en schep dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de tijm en teentje(s) knoflook tussen de groente.
-
Laat de groente in de hete oven in 20-25 minuten gaar worden.
-
Was de linzen en kook ze in ruim water in 20 minuten gaar.
-
Neem de groente uit de oven, schep ze in een schaal en laat afkoelen.
-
Meng er wat balsamicoazijn en de sla door.
-
Giet de gare linzen af en meng er de rest van de olie door.
-
Serveer de warme linzen bij de groente.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Knolselderij:
Bewaar aangesneden knolselderij in een afgesloten
bakje of wikkel in plasticfolie en bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in deze lekkere winterse bonensoep.