Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Saliesaus

Saliesaus

  • 4 personen
  • minder dan 15 minuten
  • 70 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 12 salieblaadjes
  • 1 eetlepel olie
  • 120 gram witte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 100 ml biogarde yoghurt halfvol
  • peper

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Was de salie.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  4. Bak de salieblaadjes kort mee.
  5. Spoel de witte bonen af.
  6. Pureer de bonen met het saliemengsel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Meng de yoghurt erdoor.
  8. Maak de saus op smaak met wat peper.

Allergie-informatie

Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Sjalot'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 70 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 3 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.