Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
-
Kook de wortels in weinig water in 5 minuten gaar.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Fruit de ui in de margarine.
-
Voeg het gehakt toe met peper en bak dit mee tot het gaar is.
-
Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
-
Giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij en laat het enkele minuten stoven.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de plakken wortel. Dek dit af met de aardappelpuree.
-
Laat het gerecht onder een voorverwarmde hete grill goudgeel kleuren.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een soep of in deze lekkere boerenkoolstoofpot.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.