Bereiding
- Maak de schorseneren schoon en snijd de onder- en
bovenkant eraf.
- Schil de schorseneren met een dunschiller. Leg
ze in een bak met water met een scheutje citroensap of azijn.
- Snijd ze in stukken.
Kook de schorseneren in 10-15 minuten in weinig
water beetgaar.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de bosui of prei schoon en snijd in ringen.
-
Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
-
Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
-
Klop de eieren los door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
-
Strooi de geraspte kaas erover en bak de schotel in de hete oven in 25-30 minuten.
Variaties
In plaats van tijm kun je ook rozemarijn, salie of selderij als smaakmaker gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.