Bereiding
- Was de rozijnen.
-
Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
-
Breng de azijn met 1 eetlepel water, de reepjes peper en de rozijnen aan de kook. Los hierin de suiker op.
-
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 3 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel uit.
-
Roer de geraspte sinaasappelschil en het sap door het azijnmengsel.
-
Maak de prei schoon.
-
Snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer de stukken als het dikke prei is.
-
Kook de prei in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
-
Laat de groente goed uitlekken en schep het in een schaal.
-
Schenk de dressing erover en laat dit 1 uur op een koele plaats marineren.
-
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kalkoen in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de prei. Serveer de aardappelen en de kalkoen bij de prei.
Allergie-informatie
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een tomatensalsa met brood.