Bereiding
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant eraf.
-
Pers de sinaasappel uit.
-
Maak de bosuien schoon en snijd ze in ringen.
-
Fruit de bosuien zacht in de olie.
-
Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Voeg water volgens de aanwijzingen op de verpakking toe
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing gaar.
-
Snijd de kip in repen en bestrooi met peper en gemberpoeder.
-
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten lichtbruin en gaar.
-
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
-
Kook de broccoli in weinig water in 5 minuten gaar.
-
Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
-
Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst. Serveer de kip en de broccoli erbij.
Allergie-informatie
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Bosui:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest van de bosuitjes bijvoorbeeld door de soep of in een salade.