Materialen
quichevorm van ongeveer 25 cm, bakpapier
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water gaar.
-
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
-
Was de peper en snijd hem fijn.
-
Was de bieslook en hak het fijn.
-
Was de tomaten en snijd ze in plakken.
-
Laat de saffraan 5 minuten weken in 1 eetlepel heet water.
-
Giet de aardappelblokjes af
en stamp ze tot grove
stukken.
-
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit
daarin de ui met de peper tot de ui begint te karamelliseren, ongeveer 10
minuten. Pers de knoflook er bovenuit en fruit nog een paar minuten mee.
-
Doe de eieren in een grote kom en klop ze luchtig en
licht schuimig. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kurkuma, het
saffraanwater, citroensap en de bieslook toe en meng goed.
-
Verkruimel 65 gram van de feta en roer het door het eimengsel. Voeg het ui-mengsel en de aardappelen toe en meng alles goed door.
-
Zet de oven aan op 200 °C.
-
Bekleed de vorm met bakpapier.
-
Giet het mengsel in de vorm. Leg
de tomatenplakken er voorzichtig bovenop.
-
Bak
de kuku in de oven 25-30 minuten tot de kuku gaar is,
mooi gerezen en de bovenkant licht goudbruin is gekleurd.
-
Laat de kuku 5 minuten afkoelen in de vorm en strooi er de overgebleven feta overheen.
-
Serveer de
kuku in punten of in blokjes en geef er brood bij.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Neda Oliai
Neda: "De combinatie met feta, bieslook en tomaat is niet traditioneel, maar geeft het gerecht wel meer flair. Bovendien lijkt het gerecht door alle kleuren van de verschillende ingrediënten als lente op een bord. Serveer het als een lunchgerecht met een knapperige groene salade of als een tussendoortje.”
Meer recepten van Neda vind je hier:
Wortelsalade met granaatappeldressing
Rijst met sperziebonen (Lubia polo)
Klassieke Perzische salade
Gevulde paprika's (Dolmeh felfel)
Kruiden frittata (Kuku sabzi)
Kip met saffraan en citroen
Linzensoep met tamarinde en geroosterde zoete aardappelen
Afghaanse aubergineschotel
Mahi met dukkah en geurige bulgur
Volkoren pita met yoghurt-spinaziedip
Ingrediënten over?
Bieslook over? Maak er een lekkere dressing van voor op je salade.