Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti met boerenkoolpesto

Spaghetti met boerenkoolpesto

Maak je eigen gezonde pesto.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 670 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram boerenkool (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels oude 30+ kaas (geraspt)
  • 250 gram broccoli
  • 150 gram kerstomaten
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • peper
  • ½ citroen

Materialen

Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Laat de boerenkool ontdooien en laat uitlekken.
  2. Pel de knoflook.
  3. Hak de helft van de walnoten grof en houd ze apart.
  4. Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Pureer de knoflook en de boerenkool mee.
  5. Voeg de olijfolie en de geraspte kaas toe.
  6. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  7. Kook de broccoli in weinig water in 5 minuten gaar.
  8. Was de tomaten en halveer ze.
  9. Meng de tomaatjes door de warme broccoli.
  10. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Houd pastawater apart en giet af.
  11. Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en breng op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
  12. Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en schep de broccoli en tomaten erdoor.
  13. Strooi er de achtergehouden walnoten over.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft 3-5 dagen goed. Gebruik de rest van de broccoli in dit recept met jonge kapucijners.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Broccoli'. Dit product is deze maand (november) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 670 kcal
Vet 34 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 56 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept