Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti met tomaten-linzensaus

Spaghetti met tomaten-linzensaus

De geur en kleuren geïnspireerd op de Italiaanse keuken.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 680 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram bleekselderij
  • 100 gram gedroogde bruine linzen
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 2 theelepels oregano
  • 175 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel ongezouten amandelen
  • 4 takjes verse basilicum

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
  2. Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
  3. Was de linzen in een zeef en laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij zacht. Fruit de knoflook en wat peper kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes, oregano en linzen toe en giet er wat water bij.
  6. Breng de saus aan de kook en laat de linzen in 20 minuten hierin gaar worden. Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
  7. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Hak de amandelen grof.
  9. Was de basilicum en snijd grof.
  10. Breng de saus op smaak met wat peper en serveer met de spaghetti.
  11. Strooi de amandelen erover en garneer met de basilicum.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar een restje bleekselderij in de koelkast. Verpak het in vershoudfolie of in een afgesloten bewaarbakje. Blancheer bleekselderij kort voor invriezen. Of maak een heerlijke bruine bol met eiersalade met de rest van de bleekselderij.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Bleekselderij'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 680 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 91 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 18 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.