Bereiding
- Was de rozijnen.
-
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste laagje van de schil.
-
Meng de geraspte sinaasappelschil door het meergranenbroodmix.
-
Maak er met water en de olie een brooddeeg van volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kneed de rozijnen erdoor.
-
Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het op een warme plaats 30 minuten rijzen.
-
Verkruimel de speculaasjes of kruidnootjes.
-
Warm de oven voor op 50 °C.
-
Schil de appel en rasp hem grof.
-
Druk of rol het deeg op het aanrecht tot een rechthoekige lap van 25 bij 25 cm.
-
Verdeel de geraspte appel in een smalle strook over de hele breedte van het deeg. Strooi hier de speculaaskruimels over.
-
Rol de deeglap op en snijd de rol in 10 stukjes.
-
Leg de rolletjes met de snijkant naar boven op het bakblik van de oven.
-
Schuif de bakplaat in het midden van de warme oven laat de rolletjes eerst 20 minuten in de warme oven rijzen, met de ovendeur op een kier.
-
Neem de bakplaat uit de oven en zet op een warme plaats weg.
-
Verwarm de oven tot 180 °C en bak de broodjes in 20 minuten gaar en bruin.
Variaties
Gebruik in plaats van 8 speculaasjes 75 gram kruidnootjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.