Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Sperziebonensalade met sjalottendressing

Sperziebonensalade met sjalottendressing

Zo kom je wel aan je dagelijkse portie groente.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 105 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1-2 eetlepels azijn
  • peper

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
  4. Hak de rozemarijnnaalden klein.
  5. Meng azijn, peper en wat rozemarijn door de sjalotten.
  6. Giet de sperziebonen af en schep de sjalottendressing erdoor. Laat de groente afkoelen.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 105 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 4 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.