Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Sperziebonensalade met vis en aardappelpuree

Sperziebonensalade met vis en aardappelpuree

Ansjovis en olijven geven de sperziebonen veel smaak.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 515 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 ansjovis (koeling)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel (witte wijn)azijn
  • 4 zwarte olijven (zonder pit)
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
  2. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Snijd de ansjovis in stukjes.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water in 5-10 minuten beetgaar.
  5. Bak de knoflook zacht in de olie. Warm de stukjes ansjovis mee en voeg de azijn toe.
  6. Meng dit door de nog warme sperziebonen.
  7. Snijd de olijven in plakjes en meng door de sperziebonen. Laat de salade afkoelen.
  8. Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  9. Dep de vis droog, bestrooi met peper en was je handen.
  10. Verwarm de margarine en bak de vis voorzichtig aan een kant lichtbruin. Zet de warmtebron laag en stoof de vis met de deksel op de pan in 6-8 minuten gaar. 
  11. Breng de melk aan de kook.
  12. Maak van de aardappelen met de melk een puree. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  13. Serveer de aardappelpuree bij de sperziebonensalade en de vis.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 515 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 48 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 33 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.