Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Breng de helft van de melk aan de kook.
-
Maak een aardappelpuree van de aardappelen, hete melk, peper en nootmuskaat. Schep de puree in een ovenschaal.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Laat de spinazie ontdooien en in een vergiet uitlekken. Druk het vocht er goed uit.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
-
Klop de eieren in een grote kom los en voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
-
Schep de spinazie en pijnboompitten door het eimengsel en giet over de aardappelpuree.
-
Verdeel de rest van de hüttenkäse erover. Strooi de geraspte kaas erover.
-
Laat de gratin in het midden van de hete oven in 20-25 minuten gaar en goudgeel worden.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app
Ingrediënten over?
Hüttenkäse:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is heerlijk op brood met verse kruiden of fruit of in dit pastagerecht.