Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de spitskool in smalle repen, halveer de tomaatjes en snijd de peper in smalle reepjes.
-
Hak de walnoten grof.
-
Verkruimel de geitenkaas grof.
-
Verwarm de olie en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar.
-
Bak de peper en de tomaatjes mee.
-
Breng het water aan de kook en verkruimel het stuk groentebouillontablet erin.
-
Stamp de gare aardappelen en maak er met de hete bouillon een puree van. Schep de groente erdoor.
-
Meng de helft van de walnoten en de geitenkaas door de stamppot.
-
Strooi de rest van de geitenkaas, walnoten en een handje rucola erover.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Gebruik de overgebleven geitenkaas om gevulde portabello's te maken.