Materialen
Grillpan/grill, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Was de aubergine en snijd schuin in dunne plakken. Bedruppel de plakken met de olie.
-
Bak de plakken aubergine in een hete grillpan of onder de grill gaar en lichtbruin.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Pel de knoflook en pers boven een kom uit. Voeg de ui, tomatenblokjes, peper en oregano toe. Pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Snijd de mozzarella in reepjes.
-
Snijd het stokbrood in de lengte door.
-
Leg de helften op het bakblik en verdeel de tomatensaus erover.
-
Schik de plakken aubergine erop.
- Verdeel de reepjes mozzarella erover.
-
Bak de pizza in het midden van de hete oven in 10-12 minuten gaar.
-
Bak de pijnboompitten in een droge pan goudgeel en laat afkoelen.
-
Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in smalle plakjes.
-
Was de radijs en halveer ze. Meng de radijs met de komkommer en breng de groente op smaak met wat azijn en peper.
-
Strooi de pijnboompitjes erover en serveer bij de pizza.
Variaties
Ook lekker met andere groente, zoals courgette of champignons.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Verpak een stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen en bewaar het in de koelkast. De komkommer is niet meer goed als het gaat schimmelen of rotten. Gebruik de andere helft van de komkommer in een kleurige witte bonensalade.