Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stokbrood-pizza

Stokbrood-pizza

Deze pizza staat in een handomdraai op tafel.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht, lunch
  • 530 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • peper
  • oregano
  • 50 gram mozzarella
  • 1 volkoren stokbrood
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ½ komkommer
  • 100 gram radijs
  • azijn

Materialen

Grillpan/grill, staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd schuin in dunne plakken. Bedruppel de plakken met de olie.
  2. Bak de plakken aubergine in een hete grillpan of onder de grill gaar en lichtbruin.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  4. Pel de ui en snijd klein.
  5. Pel de knoflook en pers boven een kom uit. Voeg de ui, tomatenblokjes, peper en oregano toe. Pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Snijd de mozzarella in reepjes.
  7. Snijd het stokbrood in de lengte door.
  8. Leg de helften op het bakblik en verdeel de tomatensaus erover.
  9. Schik de plakken aubergine erop.
  10. Verdeel de reepjes mozzarella erover.
  11. Bak de pizza in het midden van de hete oven in 10-12 minuten gaar.
  12. Bak de pijnboompitten in een droge pan goudgeel en laat afkoelen.
  13. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in smalle plakjes.
  14. Was de radijs en halveer ze. Meng de radijs met de komkommer en breng de groente op smaak met wat azijn en peper.
  15. Strooi de pijnboompitjes erover en serveer bij de pizza.

Variaties

Ook lekker met andere groente, zoals courgette of champignons. 

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Verpak een stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen en bewaar het in de koelkast. De komkommer is niet meer goed als het gaat schimmelen of rotten. Gebruik de andere helft van de komkommer in een kleurige witte bonensalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 530 kcal
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 13 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 22 gram
Zout
1,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept