Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met de ras el hanout voor 20 minuten.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes of repen.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
-
Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
-
Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
-
Fruit de ui en de knoflook enkele minuten zacht in de olie.
-
Fruit de komijn, de geraspte gember en de rest van de ras el hanout mee tot het gaat geuren.
-
Voeg de blokjes pompoen toe met de peper, de tomaat en de bouillon. Stoof de pompoen 10 minuten.
-
Laat de linzen uitlekken en schep ze door de pompoen. Stoof het geheel in nog 5 minuten verder gaar.
-
Was de koriander en knip het klein.
-
Maak het gerecht op smaak met de koriander en serveer er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. Gebruik de rest in een saus bij een tofuburger.