Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bulgur tot het gaat geuren. Voeg zoveel water toe dat er 1 cm boven de bulgur staat. Breng aan de kook en neem van het vuur. Laat de bulgur 10-15 minuten wellen.
-
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
-
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
-
Was de peterselie en de koriander en snijd de kruiden klein.
-
Was de halve komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zachte deel met zaad en snijd de helften in smalle boogjes.
-
Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
-
Was de slabladen. Rol een paar op en snijd ze in smalle reepjes.
-
Roer de bulgur met een vork los en laat afkoelen. Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
-
Was de halve citroen en rasp wat van de schil.
-
Maak de salade op smaak met geraspte citroenschil, citroensap en wat ras el hanout.
-
Leg de rest van de slabladen op een schaal en schep de salade erop.
-
Pel de eieren en snijd ze in parten. Serveer ze bij de tabouleh.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
De rest van de koriander is lekker in deze bloemkoolcurry.