Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tagliatelle met sardine-paprikasaus

Tagliatelle met sardine-paprikasaus

De paprikasaus maak je met sardines en ansjovis voor een rijke vissmaak.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 5 gram verse bieslook
  • 5 gram verse basilicum
  • azijn
  • peper
  • 200 gram volkoren tagliatelle of spaghetti
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout (koeling)
  • 80 gram sardines in olie (blik)
  • 2 ansjovis (koeling)
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Maak de courgette schoon en snijd in staafjes of schaaf in linten.
  2. Was de kruiden en snijd klein.
  3. Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
  4. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de gegrilde paprika in stukken.
  6. Laat de sardines uitlekken en verwijder eventueel de graat.
  7. Snijd de ansjovis in stukjes.
  8. Pureer de sardines met de paprika, ansjovis, tomatenblokjes en de zuivelspread met een staafmixer of in een keukenmachine.
  9. Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta en de basilicum toe.
  10. Breng de saus op smaak met peper.
  11. Verdeel de saus over de tagliatelle en serveer de courgettesalade erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus of in dit Spaanse gerecht met eieren. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 75 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept