Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
-
Fruit de ui in 1 eetlepel van de margarine enkele minuten zacht.
-
Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes.
-
Verwijder van het stukje peper de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
-
Neem de helft van de ui uit de pan.
-
Bak de appelblokjes en de reepjes peper kort mee met de achtergebleven ui.
-
Voeg de honing en de azijn toe en warm dit even door.
-
Laat de chutney afkoelen.
-
Kneed de rest van de gefruite ui met peper door de tartaar. Vorm er kleine balletjes van.
-
Bak de tartaarballetjes in de rest van de margarine in 10 minuten gaar en bruin. Geef de chutney er bij.
Variaties
Lekker met Chinese kool en aardappelen.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.