Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
-
Schaaf de komkommer in dunne plakken. Maak er met wat fijngesneden prei, azijn en peper een salade van en zet even apart.
-
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
-
Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
-
Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met wat ketjap.
-
Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden. Roerbak de eieren gaar.
-
Was de koriander en knipklein.
-
Garneer met koriander en serveer met de komkommersalade.
Variaties
Ook lekker met sojasaus met minder zout.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of pittige saus.