Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Pel de sjalotten en de knoflook.
-
Verwijder de pitjes uit de rode peper.
-
Schil het stukje gember en rasp het.
-
Pureer de helft van de sjalotjes, de knoflook, de peper, de helft van de gember, de pindakaas, wat limoensap en het citroengras met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Breek de tempé in stukken, doe ze bij het mengsel en pureer dit met elkaar. Voeg eventueel wat volkorenmeel of wat water toe. Vorm er 2-3 koekjes per persoon van.
-
Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in repen. Kook de kool in een bodempje water in 8 minuten gaar.
-
Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en goudbruin.
-
Was de selderij en knip het klein.
-
Fruit de rest van de sjalot en de rest van de gember zacht in de olie. Bak de rijst kort mee en maak dit op smaak met de selderij.
-
Serveer de gebakken rijst en de Chinese kool bij de tempékoekjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de tempé met mie en groente.
Vries de tempé eventueel in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.