Bereiding
- Leg de tofu tussen een paar vellen keukenpapier en zet er een bord op. Verzwaar het bord met een blik of iets anders zwaars. Plaats de tofu 1 uur in de koelkast en druk zo een deel van het vocht eruit.
-
Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
-
Snijd de ananas heel fijn of pureer het grof met een staafmixer.
-
Was het stuk peper en snijd het klein.
-
Rasp wat van de schil van de schoon geboende limoen en pers de halve limoen uit.
-
Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
-
Meng een half sjalotje, de rode peper, geraspte limoenschil, het limoensap en de basilicum door de ananas. Laat de ananassalsa een poosje staan om de smaak te laten ontwikkelen.
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Snijd de tofu in blokjes. Bak de tofu met de rest van de sjalotjes in de hete margarine bruin.
-
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
-
Kook de broccoli in ca. 4 minuten gaar.
-
Serveer de ananassalsa, de rijst en de broccoli bij de tofu.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Gebruik de rest in deze Antilliaanse arros moro.