Bereiding
- Pel de ui en knoflook.
-
Rasp een kwart van de ui en pers er de helft van de knoflook boven uit.
-
Hak de pinda´s klein.
-
Prak de tofu tot kruimels en voeg de geraspte ui met knoflook, de pinda's en wat ras el hanout toe.
-
Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Voeg eventueel wat meel toe als het te vochtig is of een lepel water als het te droog is.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de rest van de groente schoon. Snijd de rest van de ui in halve ringen, de rest van de knoflook in plakjes, de courgette in halve plakken en de tomaten in stukjes.
-
Bak de tofuballetjes in de margarine lichtbruin.
-
Bak de uien en de knoflook enkele minuten mee.
-
Voeg de rest van de groente toe met wat ras el hanout en een scheutje water. Stoof alles in 10 minuten gaar.
-
Serveer de rijst erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Gebruik de rest van de tofu met paddenstoelen.