Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn.
-
Maak de broccoli schoon en snijd in stukjes.
-
Was de koriander. Snijd de helft heel fijn en de rest grof.
- Maak de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
-
Rooster het brood krokant en maal het tot kruim.
-
Klop het ei los.
- Laat de tofu goed uitlekken en verkruimel het daarna in een kom.
-
Voeg de sjalot, ras el hanout, wat broodkruim, wat geraspte sinaasappelschil en de helft van het losgeklopt ei toe. Meng het goed en vorm er per persoon een burger van.
-
Klop de rest van het ei met wat water en wentel de tofuburgers erdoor. Haal ze daarna door de rest van het broodkruim.
-
Doe de couscous in een kom en meng er wat geraspte sinaasappelschil en ras el hanout door.
-
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Bak de tofuburgers in de hete margarine in 6 minuten heet en lichtbruin.
-
Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar.
-
Meng de yoghurt met de fijngesneden koriander en breng op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap.
-
Meng de rest van de koriander door de couscous.
-
Serveer de tofuburgers met de koriandersaus bij de couscous en broccoli.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Roerbak de tofu met paksoi. Vries eventueel in, het is dan nog 3 maanden houdbaar.